divendres, 1 d’abril del 2016

PT STAR WARS. NOTA INFORMATIVA A LES FAMÍLIES

Ara és el moment d'escriure entre tots una nota informativa a les famílies en la que els informem del nou projecte a estudiar i els demanem ajuda per buscar la informació necessària per poder contestar a les preguntes de les CAIXES DEL SABER.
Hi ha moltíssimes maneres de fer-ho, una que utilitzem moltes vegades consisteix en que uns alumnes fan de secretaris i van escrivint per torns a la pissarra allò que entre tota la classe decidim que cal afegir en la nota per als pares. Treballem així, l'estructura de les notes informatives.
 
Sempre comencem amb un ESTIMATS PARES o ESTIMADES FAMÍLIES o ESTIMAT PARE I MARE.
 
A continuació els diem el nom del projecte que anem a estudir. Seria una estructura pareguda a: ANEM A ESTUDIAR UN NOU PROJECTE: STAR WARS.
 
Tot seguit els informem del que necessitem:
NECESSITEM INFORMACIÓ SOBRE...
 
Aquí tenim diverses formes de posar tot el que necessitem depenent del tipus del projecte, del que volen saber i de com hem organitzat les caixes del saber:
  • possem tots els títols de les caixes i cada familia elegeix un per a buscar informació.
  • cada alumne escriu només la seva pregunta. Si hi ha algun xiquet o xiqueta que no n'ha formulat cap, escriu una d'un company.
  • els alumnes escriuen el títol de la Caixa del Saber on hem col·locat la seva pregunta.
  • la mestra escriu tots els títols de les Caixes del Saber i cada alumne subralla en el que està la seva pregunta.
I finalment, donem opcions d'on podem buscar la informació:
Podem buscar aquesta informació en vídeos, contes, llibres, enciclopèdia, internet, dibuixos, pel·lícules, peluixs, ninos,...
 
No ens oblidem mai de donar-los les gràcies per tota l'ajuda.
MOLTES GRÀCIES!!!

Després, la mestra còpia a l'ordinador el resultat de la nota elaborada a la pissarra i fem una fotocòpia per a cada nen/nena.
 
Aquestes són les notes informatives que hem realitzat en aquest projecte. Dic aquestes perquè en aquest cas, en fèrem dos.
Cada xiquet va tenir que recordar les preguntes que havia fet i buscar quina de les notes corresponia al tipus de pregunta que va formular. Calia que responguera a una qüestió:

 - La teva pregunta està més relacionada amb la pel·lícula de STAR WARS o a l'UNIVERS?

Depenent de la seva resposta havia d'agafar la nota informativa corresponent.

Nota més específica per a resoltre els dubtes relacionats amb les pel·lícules de STAR WARS:

 




















Aquesta era la nota informativa relacionada amb l'UNIVERS
 



 Calia completar la nota informativa amb el nom del projecte i encerclar el seu nom i allò que calia buscar informació a casa amb l'ajuda dels pares.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada