dimecres, 7 d’octubre del 2015

RACÓ DE MATEMÀTIQUES

Ja desde finals del curs 2013 - 2014, els companys de cicle d'infantil del CEIP Manel Garcia Grau, ens veníem plantejant un canvi en la metodologia respecte al treball de les matemàtiques dins l'aula. Fins ara, a part de treballar moltíssim contingut matemàtic en les rutines diàries de passar llista, els dies de la semana, el calendari, la data, el temps, l'agenda diària, així com el taller de jocs matemàtics, els diferents racons lliures, les tasques diàries dels encarregats al repartir el material necessari, etc, etc, etc..  utilitzàvem també uns quadernets trimestrals elaborats per diferents editorals i al llarg de 4 sessions setmanals anàvem realitzant les diferents propostes d'activitats que en ells se'ns proposaven.
Així que el curs passat ens vàrem posar mans a l'obra. Per mitjà del CEFIRE muntàrem en l'escola un seminari de matemàtiques per racons on ens posàrem en contacte amb diferents escoles que no utilitzaven llibre de matemàtiques per tal que ens explicaren com organitzaven el treball d'aquestos conceptes dins de l'aula. Fèrem visites al CEIP JAUME I de Castelló i les nostres companyes molt amablement ens mostraren la quantitat de material comprat i fet per elles mateixa per tal de desenvolupar en els seus alumnes la competencia matemàtica d'una manera més vivencial i lúdica.
Moltes gràcies per la vostra ajuda!!!


3 comentaris:

  1. Felicitats pel vostre treball!
    Amb el vostre esforç, feu que em senti molt orgullosa del col·legi.

    ResponElimina
  2. Enhorabona per la tasca feta, segur que molta fòra d'horari... Gràcies!

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies. El que volem és seguir endavant, buscant, investigant, fent allò millor per als nostres alumnes. MAI quedar-se com estem!!! Sempre endavant...

    ResponElimina