divendres, 10 d’abril del 2015

CARNESTOLTES 2015

La temàtica d'aquest any per al Carnestoltes ha estat els PINTORS. Els alumnes de 3 anys elegírem a Van Gogh i d'entre tota la seva obra seleccionàrem quatre quadres: La Nit Estrelada, L'Ametller en Flor, Els Lliris i Els Girasols. Cadascuna de les quatre aules de 3 anys triàrem a l'atzar un d'aquests quadres. A la classe dels Cavalls (3 anys B) ens tocà l'Ametller en Flor.


Despés d'informar a les famílies començà a arribar moltíssima informació sobre Van Gogh i la seva obra, en forma de llibres, vídeos i enllaços interactius d'activitats realizades per altres centres com una activitat d'animació lectora del CRA Río Argos. Vam estar llegint sobre la seva vida, veient alguns dels seus quadres...
Tot seguit elaboràrem un esquema-dibuix amb aquella informació que als nens i nenes de 3 anys els havia cridat més l'atenció. Amb tot allò realitzàrem un muntatge en el que ells ens contaven "la seva historia" de Vincent Van Gogh.



La coordinadora TIC del centre, Vanesa Marin, i uns alumnes de la Universitat Jaume I, Pablo i Victor, que estaven realitzant les pràctiques de Magisteri, ens proposaren pujar a la red els treballs mitjançant còdics QR i facilitar a les famílies l'accés a ells per a que pogueren veure les activitats que els alumnes del CEIP Manel Garcia Grau estàvem realitzat sobre els diferents pintors i com seria la nostra disfressa per al Carnestoltes.
Vanesa Matrin també ens proposà la nostra participació en un bloc col·laboratiu per a commemorar el 125 anys de la mort del gran pintor Vincent Van Gogh i acceptàrem encantats:  Van gogh 2015

Per a elaborar la nostra disfressa primer observàrem de manera detallada el quadre de Van Gogh: els colors, els objectes que aparèixen, textures,... sense oblidar-nos de què era un ametller, com  era, quin fruit feia i com era eixe fruit,..

Mitjançant una activitat plàstica plasmàrem en un mural col·lectiu i després de manera individual "el nostre" Ametller en Flor. Utilitzàrem cartolina i paper continuo blau. Amb ceres de color marró dibuixàrem les rames i amb pintura de color rosa i blanc i el cul de botelles de plàstic de refresc marcàrem les flors. Aquest va ser el resultat:


Dos vesprades convidàrem als pares i mares al nostre aulari per a que ens ajudaren en l'elaboració de la nostra disfressa. Ells enganxaren les rames de l'ametller i encunyaren les flors. MOLTES GRÀCIES PAPÀS I MAMÀS!!!
La resta ho feren els peques de 3 anys, són uns CAMPIONS!!!
Utilitzàrem bolses de plàstic de color blau, forro de color marró per a les rames, gomets blancs i rosa (a mode de seriació) per als detalls del coll i la part de baix de la disfressa i forro de color rosa, paper de pinotxo de color blanc i paper de seda rosa per a les flors.


Per a la part de darrere de la disfressa pegàrem forro de diferents colors a mode de paleta de pintor i amb gomets d'altres colors simulàrem la pintura. Afegírem també la signatura de Vincent.
Per a finalitzar la nostra disfressa ens fèrem un detall per al cap amb cartolina de color blau i uns pinzells pegats.

Part de davant

Part de darrere

Detall del cap
Per finalitzar realitzàrem un mural per penjar els còdics QR. Utilitzàrem cartolina blanca i amb esponges i pintura de color blau marcàrem el fons. Amb ceres marrons dibuixàrem les rames i amb el paper de seda rosa, el paper de pinotxo blanc i el forro de color rosa encunyàrem les flors i les montàrem damunt de les rames. Aquests nens i nenes són uns artistes!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada