dilluns, 7 de novembre del 2016

APORTEM INFORMACIÓ SOBRE ELS INDIS III

Al llarg d'aquesta última setmana són més els xiquets i xiquetes que ens han estat ensenyant la información que amb ajuda dels pares han buscat en llibres, contes, internet, vídeos, cançons,...
 
ARITZ el cap de setmana va dissenyar la cara d'un indi amb una pedreta. Com li va eixir tant bé ens la va portar a la classe per a ensenyar-nos-la.
 

També va buscar información de com els indis feien la pintura per a pintar-se la cara per tal de celebrar alguna festa o per a lluitar contra els vaquers. El blau el feien amb "arandanos" (nabius), el morat amb ceba, el marró amb te, el negre amb carbó i el groc amb caléndula.


RUDY ens ha mostrat un mural en el que ens explicava perquè lluitaven els indis i les armes que utilitzaven. Quasi sempre s'enfrontaven als vaquers per mantenir i resguardar el seu territori. Molts d'ells anaven a cavall i utilitzaven arc i fletxes, llances i destrals. Però el que més els agradava era signar la PAU i ho feien mitjançant el símbol de la Pipa de la Pau.


ALEJANDRO ha construït amb ajuda de la seva família una maqueta on es representa la vida dels indis en les planures d'Amèrica del Nord. En ella podem veure un poblat indi amb la foguera, indi, riu i llag inclosos. A tots els companys ens ha agradat moltíssim i li hem donat l'enhorabona pel treball realitzat.



També m'agradaria felicitar a totes les famílies de la Classe dels Indis de la Tribu de l'Àguila Roja per tot l'esforç i participació en la búsqueda d'informació i el treball de plasmar-la per poder així mostrar-la i explicar-la a la resta de companys. Any rere any us supereu!!! MOLTES FELICITATS!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada