dimecres, 2 de novembre del 2016

APORTEM INFORMACIÓ SOBRE ELS INDIS II

ARITZ ens ha portat un llibre que li han deixat els xiquets i xiquetes de l'escoleta de la LLUNA. Aquest conte s'anomena el Petit Sioux i ens narra la historieta d'un petit indi que li va agafar el capell de plomes al seu pare, el gran cap indi de la tribu dels Sioux.

 
BRUNO ens ha explicat que en totes les tribus índies americanes hi havia un Gran "Jefe" que portava un capell amb moltes plomes i era qui més manava de tots. També hi havia un Xaman que era l'encarregat de fer "pòsimes" per curar les enfermetats i s'encarregava de les creences i ceremònies. Els homes indis eren els qui caçaven i es dedicaven a les guerres, les dones cuidaven del poblat i feien les feinetes i els xiquets ajudaven a les mares.
 

ALICIA ens ha parlat de com anaven vestits els indis i com es feien la seva vestimenta.


HUGO ens ha informat del que menjaven. Els agradava molt menjar búfals i els caçaven amb llances, arcs i fletxes. També pescaven amb la canoa i les llances.


ÁLEX ens ha ensenyat una cançó.


LIZ ha portat la seva información en forma de TOTEM. Ens ha explicat què eren i perquè els indis els agradava construir-los.


Quan obrim el treball en forma de TOTEM apareixen les creences que tenien els indis. Els agradava molt la natura i la respectaven moltíssim, creien que TOT tenia esperit. Apreciaven molt els elements: SOL, PLANTES, ANIMALS, TERRA, AIGUA i tota la seva vida voltava sobre ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada