dijous, 17 de novembre del 2016

APORTEM INFORMACIÓ SOBRE ELS INDIS 4

NERA ens ha portat una fotografia d'uns indis ballant la dansa de la pluja. Ens ha dit que un altre dia ens ensenyarà com es balla.


CARLES va fer en casa un tipi i ens l'ha portat per mostrar-nos-el i explicar-nos com podem fer-lo nosaltres en casa.


 FABIAN ens ha contat que els indis vivien en les praderies d'Amèrica del Nord i ens ho ha mostrat en un mapa. També ens ha explicat com muntaven els tipis i ens ha dit que dormien al terra damunt d'una manteta feta de pell de búfal.


JOSE ha portat les banyes d'un cèrvol i plomes de perdiu. També ens ha explicat el que menjaven els indis americans. Per alimentar-se caçaven cèrvols, búfals, aus; pescaven peixos amb llença i canoa i cultivaven el camp per obtenir semilles i fruits.


ROBERTO ens ha parlat de les creences i elements sagrats que tenien els indis americans. Ens ha dit que un altre dia ens contarà més coses perquè en sap molt sobre els animals que més estimaven, el que significava per a ells la lluna i els colors.


EDUARDO ens ha explicat que els indis es comunicaven mitjaçant el llenguatge de signes i ens ha ensenyat com deien amic, conill, serp i hola. També ens ha dit que per a comunicar-se amb algun altre indi que estava lluny ho feien a través de les senyals de fum.


UNAI GRANELL ens ha mostrat la vestimenta dels indis. Hem aprés apraules noves com POLAINES i MOCASINS o TAPARRABOS. Quina gràcia ens han fet aquestes paraules!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada