dimecres, 26 d’octubre del 2016

APORTEM INFORMACIÓ SOBRE ELS INDIS

Després d'informar els pares que necessitem información sobre els indis comença a arribar a poc a poc a l'aula diferents coses ralacionades amb aquests natius americans.

ALEJANDRO ha construit amb ajuda dels seus pares una foguera. Ens hem informat de la importància que tenia el foc per als indis, tant per a calentar-se, cuinar, comunicar-se i en diferents rituals. La seva mare també ens ha confeccionat una cinta amb plomes.
Hem decidit que tots els matins farem el ritual del foc per començar les rutines i l'encarregat de passar llista es posarà la cinta de plomes i es convertirá en el cap indi de la nostra tribu. La seva funció será controlar els torns de paraula en l'assemblea i el de mantindre l'ordrre durant les rutines.



ELSA ens ha portat un atrapa somnis. Ens ha explicat que es tracta d'un amulet que regalaven als xiquets i xiquetes índies per a què no tingueren malsons.



MARTINA ha realitzat un mural amb els seus papàs en els que ens informa sobre les guerres que fèien els indis contra els vaquers per mantemir el seu terrìtori. Ens ha mostrat una fotografia d'un cap indi Sioux anomenat "CAVALLO LOCO". També ens ha numerat les armes que utilitzaven en les guerres.

PAU ha dibuixat un Totem en casa i l'ha portat per ensenyar-lo a la resta de companys. Ens ha dit que és una escultura que feien els indis en la que representaven animals molt estimats i sagrats per a ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada