dimecres, 18 de maig del 2016

APORTEM INFORMACIÓ V

La nostra companya SOFIA SERRA, ha buscat informació sobre les galàxies. Ens ha explicat que estan formades per planetes, pols, estrelles, núvols...



BRUNO PRATS ha fet amb ajuda de la seva mamà i del seu germà Hugo unes galàxies amb aigua, cotó fluix, purpurina i colorant.


També ha buscat informació sobre les galàxies i ens ha explicat que hi ha tres tipus de galàxies segons la seva forma: irregulars, elíptiques i d'espiral. Ens ha dit que la galàxia on vivim nosaltres és la Via Làctea i que té forma d'espiral i en la pissarra ens ha ensenyat com dibuixar una galaxia en forma d'espiral.



FABIAN ha estat l'encarregat de buscar informació sobre les estrelles. Ens ha dit que estan en el cel, que brillen per la nit i que hi ha unes que són més grans i d'altres més petites.
MARIO ens ha parlat del Sol. Ens ha dit que és una estrella i que està formada de gas. Diu que ens dóna llum i calor i que la veiem molt gran perquè és l'estrella que més prop està de la Terra, el planeta on vivim nosaltres.
Ens ha explicat que el SOL està al mig del sistema solar i que tots els panetes giren al seu voltat. I gràcies a ell es produeixen les estacions, el dia i la nit i les SOMBRES.
També ens ha portat un joc, que ha fet amb la seva mamà, per explicar-nos els moviments que fa la Terra al voltant del Sol i el que fa sobre ella mateixa. En aquest joc, també ens ha mostrat el moviment que fa la lluna al voltant de la Terra.
Mareeeee que marejats estarem amb tants moviments...jejejeje.
ARITZ, amb ajuda del seu papà, ha creat un joc en el que podem veure les fases de la Lluna. Ha utilitzat una caixa, decorada amb el Sol, estrelles, la Terra i les distintes formes de la Lluna. Dins de la caixa, ha enganxat en la tapa una esfera blanca a mode de lluna. Ha fet un foradet en mig de cadascun dels quatre costats de la capsa i en un d'ells, a la part de dalt, ha posat una llum (punter láser) a mode de sol. Si encenem la llum i mirem per cadascun dels foradets podem observar la lluna plena, la lluna decreixent, la lluna creixent i la lluna nova respectivament.



EDUARDO ens ha parlat dels FORATS NEGRES, si, si, com llegiu, dels FORATS NEGRES!!!!!
Ell volia saber què eren aquestos forats. Ha buscat informació sobre ells i ens ha dit que són uns forats que es troben en l'univers i que es traguen tot el que hi ha al seu costat. Ens ha dit que poden fer desaparèixen fins i tot una galaxia sencera.


ROBERTO estava interessat en els núvols i la pluja. Com que també estan en el cel, deia aquest pirateta, jo vullc saber què fan. Així que, amb ajuda de la seva mamà i de la seva germana major, que ja està en 6é!!, va fer un muntatge per a explicar-nos com es formen i per què plou.





1 comentari: