dimarts, 1 de març del 2016

ENS PREPAREM PER A LES FESTES DE LA MAGDALENA

Durant la setmana anterior a les festes fundacionals de la nostra ciutat varen ser moltíssimes les activitats realitzades.
          - En el racó de motricitat fina forràrem amb paper de seda de colors (roig, verd i groc) el cartró del paper higiènic que durant el mes de febrer els PIRATES han anat portant de la seva casa. Així elaboràrem els nostres coets magdaleners. Amb tots ells decoràrem els corredors de l'aulari d'educació infantil.



També en aquest racó havíem de pintar el xiquet o la xiqueta amb els vestits típics de la nostra festa. A continuació calia retallar el contorn i pegar la nostra foto en la careta del dibuix.
Tot l'alumnat d'infantil, realitzà aquesta activitat, encara que, els xiquets i xiquetes de tres anys, en lloc de retallar, picaren el contorn. Utilitzàrem aquests dibuixos per pegar-los en el gran cartell de la Romeria a l'ermita de la Magdalena.






        














     
       - En el racó d'art pintàrem amb témperes, ceres, retoladors i guix, un gran cartell anunciador de les festes fundacionals.

          - En el taller internivell d'ambientació elaboràrem el cartell de la Romeria a l'ermita en el que cada nen i nena d'infantil pegà el dibuix del magdalener o magdalenera amb la seva careta.



          - En el taller internivell de Master Chef els nostres cuiners elaboraren el rotllo magdalener. Cal senyalar, que no l'elaboràrem amb els ingredients que mana la tradició, sinó que utilitzàrem altres ingredients més atípics com: pa de motle, melmelada d'albercoc i confitats.  
No arribà ni a casa. De seguida se'l menjaren. Estava boníssim!!! I es que la nostra mestra Greta sempre ens ensenya unes receptes per a xuclar-se els dits.

          - En el taller internivell de contes, el nostre mestre Xavi ens contà la història de Tombatossals i el Rei Barbut. Després en classe vàrem veure la pel·lícula de dibuixos animats TOMBATOSSALS, LA LLEGENDA, de Nereida animations film.
          - Una altra de les activitats programades per a aquesta setmana fou l'elaboració d'una insignia en forma de rotllo per a penjar-nos en la blusa negra el dia del Pregó Maneler.



          - I no podem oblidar-nos de la nostra gaiata d'infantil: un esclat de llum sense foc ni fum!
Els companys de 3 anys pintaren amb els ditets les franges roges de la senyera castellonera.
Nosaltres, els de 4, decoràrem la nostra part amb els gegants i personatges mitològics de la historia de Castelló.
I els xiquets i xiquetes de 5 anys, dibuixaren els coets dels castells de focs, pintàren l'ermita de la Magdalena i el cartell anunciador 2016.


















           - Fèrem també una eixida a l'ermita de Sant Roc, punt d'obligat descans en el camí de la romería de la Magdalena. Mentre la resta de companys de primària pujaren fins a aquesta ermita. Nosaltres ens quedàrem en Sant Roc. Allí esmorzàrem i tinguérem temps per observar i explorar el terreny. Ja per últim jugàrem a diferents jocs amb l'ajuda al nostre mestre de PT Javi Sos.
Com xalàrem!!!

Eixida a Sant Roc - Kizoa Movie Maker
        - Per últim, el divendres per la vesprada fèrem una cercavila per l'escola acompanyats de la dolçaina i el tabal, instruments típics de la festa, i tres companys de 6é de primària llegiren el PREGÓ. Per acabar, una gran traca fou esplotada en el pati de la nostra escola. 
SENYOR PIROTÈCNIC, POT COMENÇAR LA MASCLETÀ!!!


 
VISCA LA MAGDALENA!!!!

1 comentari: