dimarts, 5 de gener de 2016

BERENAR PIRATA

Com que els viatges que feien els pirates en alta mar eren tant llargs, calia que portaren molt de menjar en la bodega però molts d'aquestos aliments es feien malbé per les condicions (mesos i mesos dins del vaixell) i per la falta d'higiene.
Els pirates solien menjar dues vegades al dia i a les fosques, així no veien el menjar tot podrit i ple de cucs.
Els pirates mejanjaven molt poca fruita i verdura i per això solien tenir malalties greus com "Escorbuto".
Nosatres no volem que ens passe, per això al cole portem els dimecres fruita per a esmorzar i tots els dies al menjador també en tenim per a dinar.
 
Els pirates també portaven gallines per a menjar-se els ous. 
El que més els agradava eren les galetes salades que feien amb sal, oli i farina. A més a més, solien durar molt de temps. Se les menjaven fins i tot dos anys després d'haber-les elaborat.
El formatge era un altre aliment que portaven en la bodega i quan es feia molt i molt dur i ja no se'l podien menjar, feien amb ell botons per a les jaquetes.
La carn dels animals la solien salar moltíssim per a que durara més però de seguida s'omplia de cucs.
També pescaven peixos i tortugues. Amb elles feien sopa de tortuga que també els agradava moltíssim.
 
Per a beure, en la bodega portaven tonells plens d'aigua, cerveza i vi. Però sobretot el que més els agradava era el RON.
 
Nosaltres en classe ens hem preparat el nostre BERENAR PIRATA:
 
- Per a beure, ens hem fet ROOOOOONNNNN!!!!
Hem utilitzat una recepta que apareixia en el llibre que ens va portar CARLES PONS.
 
 
 Nosaltres l'hem adaptada a les característiques de la nostra classe, tenint en compte al·lèrgies, intoleràncies, etc.

No hem utilitzat granadina, si no el que hem anomenat ingredient secret, colorant alimentari de color roig.

Hem utilitzat 30 taronges per a fer suc, dos llimes, 1 litre de suc de llima, 1 litre de suc de pinya i un tub de l'ingredient secret.AIXÍ HEM FET EL SUC DE TARONJA:A continuació hem mesclat el suc de llima, el de pinya i hem afegit el sucre.
Per últim, l'ingredient secret.
- Per a menjar, les galetes salades que tant ens agraden. Però primer hem tancat tots els ulls i hem imaginat que estàvem navegant en un vaixell pirata i que les galetes estaven plenes de cucs. Quines carasses feinem!!! Que asco!!! Que asco!!! Jo no en vull!!!, cridaven tots a una.


I ja, sense més jocs asquerosos que no ens han agradat, hem gaudit del nostre berenar sense cucs, marejos i mal de caps. Aixó si, sense oblidar-nos del gran BRINDIS.

 

2 comentaris:

  1. Té molt bona pinta. Nyam nyam

    ResponSuprimeix
  2. Si Trini, si. No va durar res damunt de les taules. Els pirates s'ho van menjar com si fes temps que no tinguessin un àpat tant bo. jejeje

    ResponSuprimeix