dilluns, 9 de novembre del 2015

UN MISSATGE EN UNA BOTELLA

A l'arribada a la nosta classe ens hem trobat una altra sorpresa. En el mig de la rotllana on fem l'assemblea hi havia una tela negra i un botella de cristall amb un paper dins.
No havíem acabat tots de deixat l'aigua i el saquet al seu lloc quan la botalla ja anava rodolant per terra. Jejejeje, estaven molt ansiosos per saber què era.
 

Ens sentàrem en la rotllana i recordàrem les normes de la conversa:
 
       1. Alcem el braç quan volem dir alguna coseta.
       2. Parlem en veu alta i així tots els companys en senten bé.
       3. Escoltem en atenció.
       4. Respectem el torn de paraula.
 
Escampàrem la tela negra i ens adonàrem que es tractava d'una bandera pirata.
   - De qui deu ser? Vaig preguntar.
   - Del pirata Turulata!!!! -van contestar molts xiquets a la vegada.
   - Com ho podem saber?
   - Llegim el paperet de la botella!!! - van tornar a cridar tots emocionadets.
 
I ja començàrem a parlar d'allò que teníem al davant. Si ho havien vist antes en algun altre lloc, què podría ser...




Molts xiquets van dir que en els dibuixos de pirates havien vist que escrivien cartes i les posaven en les botelles de ron per a que algú les trobare i pugueren saber on estan els tresors o que quan un home es perdia en una illa deserta també enviava missatges en una botella per a que el pugueren trovar...,  Escrivien missatges en una botella perquè en aquell temps, va afegir Aritz, no hi havia mòbils ni WhatsApp.
 
Així que decidírem llevar el paper de la botella i llegir a veure que ens posava.
Es tractava d'un missatge del Pirata Turulata, com ho sabien, eh? jejejeje (qualsevol cosa que passa a la classe o bé, és Turulata o el Monstre Menjalletres).
Doncs el Pirata Turulata ens convidava a construïr el nostre propi vaixell pirata i ens regalava la seva bandera per a posar-la en el pal major.
Podeu imaginar la seva resposta, no?
 
Aixó si, Turulata ens aconsellava demanar ajuda per portar cartrons i mà d'obra "barata" i sobretot, moltes ganes de pasar-ho bé.

 
Decidírem enviar a les nostres cases un missatge dins d'una botella per demanar ajuda a les nostres famílies.
La resposta fou inmediata, al dilluns següent ja molts xiquets, papàs, mamàs, tios,.. portaren cartrons grans (hem omplert el passadís de l'aula de cicle ple de cartrons).
I per tal d'ajudar-nos en la construcción del vaixell hem organitzat uns tallers de pares. Cada dia de taller, cinc o sis pares/ mares/ iaios... vindran a la nostra aula i organitzarem cinc o sis grups on cadascun realitzarà una tasca específica per a la construcció amb l'ajuda del pare/ mare/ iaio... responsable.
Ja anirem mostrant els resultats!!!
 

5 comentaris:

  1. Té pinta de que ho passeu molt bé! El missatge en la botella és molt xulo, degueren al•lucinar! Nosaltres esta volta no podrem anar a fer vaixell, segur que eixirà genial! Gràcies!

    ResponElimina
  2. Té pinta de que ho passeu molt bé! El missatge en la botella és molt xulo, degueren al•lucinar! Nosaltres esta volta no podrem anar a fer vaixell, segur que eixirà genial! Gràcies!

    ResponElimina
  3. I eixes caixes molones que pareixen fusta de veritat..Serà un vaixell xulissim :-D

    ResponElimina
  4. I eixes caixes molones que pareixen fusta de veritat..Serà un vaixell xulissim :-D

    ResponElimina
  5. Els va agradar moltíssim tornar a tenir notícies del nostre amic el pirata Turulata. De segur que la construcción del vaixell resultarà una gran experiència familia-escola.

    ResponElimina