dilluns, 11 de maig del 2015

GRUP DE DANSES D'ITÀLIA

Aquest any es celebrà en Castelló la XXXII Edició del Festival de Danses de l'Antiga Corona d'Aragó.
L'organització del Festival de Danses, junt l'Ajuntament de Castelló i la Fundació D'avalos Fletcher varen preparar aquest cap de setmana diverses activitats: el divendres 8 de Maig a les 22h al Teatre Principal i el dissabte 9 i diumenge 10 de Maig a les 18:00h a la Plaça Major de la Ciutat.
 
El grup invitat aquest any ha estat el grup de danses italià El Gruppo Folk Proloco di Samugheo . Aquest grup va nàixer a principi dels anys 20 durant un acte celebrat a Sassari com a homenatge als Reis d'Itàlia. Però fou al 1954 quan l'Associació Turística Proloco es constitueix oficialment i el grup es fa més gran. És en aquest momento quan el grup començà a participar en diferents festivals a tota Sardenya contribuint amb l'esplendor de la seva vestimenta i la riqueza dels seus balls.
 
 
Aquest divendres vàrem tenir l'honor i la sort de que El Gruppo Folk Proloco di Samugheo ens visitara  a l'escola i ens fera una demostració de dos dels seus balls típics:
        -" SU BALLU SAMUGHESU": dansa tradicional de la zona de Samugheo de l'illa de Sardenya interpretada amb acordió o òrgan. Originàriament era una dansa feliç, però conta la història que degut a la dominació española, el ballarins van perdre la velocitat i l'alegria fent els seus ritmes més lents al ser obligats a interpretar les seues danses davant dels nobles espanyols.
        - "SA DANZA": ball típic de Barigadu. Es balla en parelles, amb coreografies senzilles i lineals. És, sens dubte, una de les danses més espectaculars de tota Sardenya.

Però el que més els agradà als nostres xiquets i xiquetes fou la interacció que els ballarins ens mostraren deixant-nos provar els complements de la seva indumentària i ballant amb nosaltres.
 




 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada